Foto: AIX Arkitekter
Entréhallen på Stockholms Centralstation får ett ansiktslyft
Foto: AIX Arkitekter

Pressrelease: Nu skapas en värdig entré till Stockholms bästa mötesplats

Centralstationen har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och modernisering. Nu har turen kommit till huvudentré och entréhall som ska rustas upp och bli en välkomnande entré till stationen. Forsen står för projekteringsledning, projektledning och byggledning.

När Kronprinsessan Victoria gled igenom huvudentrén vid Centralstationens nyinvigning i februari 2014, tänkte hon förhoppningsvis inte på sprickorna i fasaden. Den delen av stationen kunde då inte renoveras p.g.a. sprickbildningar som måste stanna upp innan de kunde åtgärdas. Men nu är det dags att renovera entréhallen.

– En effekt av renoveringen är att inomhusklimatet förbättras och då även arbetsmiljön för de som jobbar i anslutning till entré- och centralhallen, säger Camilla Mårtensson, projektledare hos Forsen.

Snurrdörrarna byts ut, fönstren renoveras och befintliga ljuskällor byts ut till LED samt ökas på. Man bygger också bort nischer för att öka tryggheten. Andra åtgärder är lagning av invändiga sprickor i fasad och tak samt golv, restaurering av takmålningar, rengöring och renovering av pelarna ända in i centralhallen och slipning av marmorgolv.
Kort sagt får Centralstationens entréhall ett riktigt ansiktslyft och som beräknas vara klart i juli, 2016.

Fler nyheter finns i vårt nyhetsrum