Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion
Foto: Digitalstudion

Skillnadsgatans Förskola

Helt ny förskola med plats för ett rikt uteliv

När det var dags att bygga en ny förskola i Göteborg ville man skapa en flexibel byggnad som smälte in väl i den omgivande parkmiljön. Dessutom skulle förskolan erbjuda flera olika inspirerande utomhusytor och rejält med exponeringsyta inomhus för barnens dokumentation från sina utflykter. Tanken var att tillbringa mycket tid utomhus och väcka barnens intresse för naturen trots den centrala stadsmiljön.

Forsen drev hela projektet i rollen som projektledare i nära samarbete med kommunen och idag sjuder den 1 040 kvm stora förskolan av verksamhet där både personal och barn stortrivs.

  • Kund: Göteborgs Stad Lokalförvaltningen
  • Forsens uppdrag: Projektledning
  • Kontakt hos Forsen: Håkan Boman
  • Genomförandeform: Totalentreprenad
  • Genomförandetid: 2011 - 2012
  • Omfattning: 1040 kvm, 25 miljoner
  • Ort: Göteborg