Foto: Uppsala Vatten
Librobäcks återvinningscentral
Foto: Uppsala Vatten
Foto: Uppsala Vatten
Librobäcks återvinningscentral
Foto: Uppsala Vatten

Uppsala utökar återvinningskapaciteten

Arbetet med ombyggnationen av Librobäcks återvinningscentral har pågått under hösten och vintern och den 16 juni nyinvigdes den. Forsen har skött byggledningen.

Projektet omfattade nybyggnation av ett hus i två plan, med bland annat personalutrymmen, och återvinningsstationer på markplan. Även in- och utfarten till återvinningscentralen har flyttats för att minska köbildning vilket kommer att göra det smidigare att lämna sitt avfall på stationen.

Uppsala Vatten skriver på sin hemsida: ”Insamlingsytorna för återanvändbara produkter, farligt avfall och elavfall har förbättrats och utökats. För drygt ett år sedan fick alla återvinningscentraler i Uppsala, utom Librobäck, utökade ytor för återanvändbara produkter. Nu har turen kommit till Librobäck som ser det som ett välkommet tillskott i verksamheten.”

 

  • Kund: Uppsala Vatten
  • Forsens uppdrag: Byggledning
  • Kontakt hos Forsen: Robert Ohlsson
  • Genomförandeform: Generalentreprenad
  • Genomförandetid: Start hösten 2015, klart sommaren 2016
  • Omfattning: 440 kvm på två plan
  • Projektkostnad: 15 miljoner
  • Ort: Uppsala